[صفحه اصلی ]   [ English ]  
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
درباره شبکه::
اولویت های پژوهشی::
نتایج طرح‌های تحقیقاتی شبکه::
مراکز عضو شبکه::
بانک های اطلاعاتی::
برقراری ارتباط::
عضویت در پایگاه::
تسهیلات پایگاه::
آلبوم تصاویر ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: برنامه استراتژیک ::

  

      برنامه استراتژیک

   شبکه تحقیقات سلامت روان

  

 

فهرست مطالب

 

  عنوان صفحه

 

   

  معرفی شبکه تحقیقات سلامت روان  

  مقدمه  

 

فصل اول 

  کلیات برنامه استراتژیک 

  1- مفاهیم نظری و ضرورت تدوین برنامه استراتژیک

  2- روش‌شناسی تدوین برنامه استراتژیک شبکه تحقیقات سلامت روان 

  3- چالش‌ها و موضوعات استراتژیک 

  4- بیانیه رسالت و چشم‌انداز

  5- تدوین استراتژی‌ها و اهداف کلان و جهت‌گیری‌های شبکه 

  6- پروژه‌ها 

  7- در نظر گرفتن سیاست‌های اداره سلامت روان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی  

 

فصل دوم 

  برنامه استراتژیک شبکه تحقیقات سلامت روان 

  چشم انداز 

 بیانیه رسالت 

  اهداف کلان 

  وظایف 

  ارزش‌ها 

  قلمرو 

  کانون‌های توجه 

  ویژگی‌های ممتاز 

  گیرندگان خدمت 

  چالش‌های عمده و موضوعات استراتژیک 

  استراتژی‌های کلان یا اهداف استراتژیک 

  برنامه عملیاتی  

 

  پیشگفتار

  شبکه تحقیقات سلامت روان کشور مجموعه‌ای از مراکز تحیقاتی کشور است که در راستای ارتقاء سطح کیفی و کمی تحقیقات و هدفمند کردن تحقیقات بنیادی و کاربردی در حوزه سلامت روان تشکیل شده است. بدون تردید وجود چنین شبکه‌ای می‌تواند بسیاری از مشکلات و تنگناهای موجود در نظام سلامت روان کشور را تحت تأثیر قرار داده و با انجام پژوهش‌های مبتنی بر نیازهای جامعه، حاکمیت تحقیقات را بر سیاست‌گذاران سلامت روان کشور محقق سازد.

  پس از تأسیس مراکز تحقیقات در کشور همه شاهد بودیم که این مراکز تلاش گسترده‌ای را در زمینه انجام پژوهش‌های مختلف در حوزه سلامت روان به انجام رساندند. ولی از آنجا که این مراکز تحقیقات در راستای مشترکی فعالیت نمی‌نمودند عملاً بعضی از پژوهش‌های آنها تکراری و یا با اهداف شخصی پژوهشگران جهت‌گیری می‌شد و لذا از کارایی لازم برخوردار نبوده و یا با توجه به محدود بودن نتایج آنها عملاً تأثیر جدی بر سیاست‌گذاران سلامت روان کشور نداشت. هم اکنون که شبکه تحقیقات سلامت روان کشور کار خود را آغاز می‌نماید امید آن می‌رود که این شبکه بتواند خلاء موجود را پر کرده و با شناخت اولویت‌های تحقیقات و همسو نمودن آنها با پشتوانه کار گروهی مراکز مختلف تحقیقات، گامی فرا پیش نهد. البته لازم به ذکر است که این مهم تحقق نخواهد یافت مگر این که شبکه در ابتدا موقعیت خود را شناخته و با تحلیلی صحیح، نقاط قوت، ضعف، تهدیدها و فرصت‌های خود را ارزیابی کرده و با اتکاء به آنها برنامه استراتژیک خود را تدوین نماید.

  شبکه سلامت روان پس از تأسیس ضمن برگزاری اولین جلسه خود و با حضور معاونت محترم تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اساسنامه خود را تنظیم نمود. به دنبال تنظیم اساسنامه در روزهای 27 و 28 دی ماه 1385 رؤسا و نمایندگان مراکز تحقیقات وابسته، برنامه استراتژیک شبکه را تدوین نمودند. مجموعه‌ای که در پیش رو دارید پیش نویس نسخه تجدید نظر شده برنامه استراتژیک شبکه تحقیقات سلامت روان کشور تجدید نظر شده در بهار 1388 است که با تلاش مراکز تحقیقات و اداره سلامت روان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به انجام رسیده است. امید است این برنامه بتواند جهت‌گیری مطالعات این مراکز را در راستای ارتقاء سطح سلامت روان جامعه تضمین نماید. 

                                                                                                                                                             دکتر جعفر بوالهری

  رئیس شبکه تحقیقات سلامت روان


  معرفی شبکه تحقیقات سلامت روان

  شبکه تحقیقات سلامت روان ایران مجموعه‌ای از مؤسسات تحقیقاتی، آموزشی و خدماتی دولتی و غیر دولتی کشور است که به منظور ایجاد هماهنگی، مشارکت، ارتقاء سطح کیفی و کمی تحقیقات و هدفمند کردن تحقیقات بنیادی و کاربردی سلامت روان تشکیل شده است و زیر نظر معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به فعالیت‎های مذکور می‎پردازد.

 

  مقدمه

  بدنبال تدوین اساسنامه در جلسه مورخه 27/7/85 یکی از وظایفی که بر عهده شورای راهبردی گذاشته شده بود تدوین برنامه استراتژیک بود بدین منظور براساس برنامه ریزی انجام گرفته در روزهای 27 و 28 دی ماه 85 از کلیه مراکز تحقیقاتی وابسته به شبکه سلامت روان دعوت به عمل آمد. هدف از دعوت، تدوین برنامه استراتژیک شبکه بود. در طی دو روز کارگروهی رؤسا و نمایندگان مراکز مختلف پس از بحث و تبادل نظر، نهایتاً برنامه استراتژیک شبکه سلامت روان را تدوین نمودند. با توجه به فوریت تدوین برنامه استراتژیک علاوه بر پرداختن به SOWT در روز اول به طور کلی چالش‌های عمده در حوزه پژوهش‌های سلامت روان نیز مورد بحث قرار گرفت و براساس روش NGT ( Nominal group technique ) چالش‌ها استخراج گردید. پس از مشخص شدن چالش‌ها، در روز دوم استراتژی‌های عمده مرتبط با اهداف مشخص و اهداف عینی آن تدوین گردید در بهار سال 1388 با مرور تجربیات 3 ساله شبکه این سند تجدید نظر شد و در کارگاهی به تأیید مجدد اعضاء و صاحب نظران رسید.

  بدیهی است که تدوین این برنامه می‌تواند بستر مطالعات ملی را فراهم آورد.

 


  فصل اول

  کلیات برنامه استراتژیک

  1- مفاهیم نظری و ضرورت تدوین برنامه استراتژیک:

  سازمان‌ها برای رشد و توسعه خود از روش‌های مختلف برنامه‌ریزی بهره‌ می‌گیرند. سازمان‌های با ساختار وظیفه‌ای ساده، از مدل برنامه‌ریزی کمی بلند مدت استفاده می‌کنند ولی در سازمان‌هایی که ساختار وظیفه‌ای پیچیده‌ای دارند و در معرض تغییرات سریع بیرونی و عدم قطعیت قرار دارند بایستی از مدل‌هایی از برنامه‌ریزی استفاده کنند که هم بتواند عوامل درونی و بیرونی که سازمان را تحت تأثیر قرار می‌دهند تحلیل کند و هم انعطاف کافی برای مقابله با این تغ ی یرات منطبق با زمان وقوع این تغییرات از خود ن شان دهد. شبکه تحقیقات سلامت روان که از به هم پیوستن چندین مرکز تحقیقات مرتبط به وجود آمده است با اطلاع از عوامل فوق و نیز ایجاد تحول، نوآوری و افزایش توان پاسخگویی به خلاء اطلاعات موجود در بخش سلامت روان کشور و نیز دور شدن از سیستم مدیریت سنتی و اتخاذ سیستم مدیریت ماتریس و شبکه‌ای به وجود آمده است. چنین شرایطی سازمان‌ها را وادار به انتخاب مدلی از برنامه‌ریزی می‌کند که بتواند آمادگی لازم برای پاسخ به تغییرات سریع درونی و بیرونی ایجاد شده را پیدا کند این مدل از برنامه، برنامه‌ریزی استراتژیک نام دارد.

  توفیق در ب ر نامه استراتژیک در گرو، تفکر استراتژیک است که نیازمند عوامل متعدد ی است از جمله:

  1- تعهد مدیریت ارشد سیستم و درگیر شدن مستقیم آن در فرایند تصمیم‌گیری و اجرا

  2- یکپارچه‌سازی سیستم‌ها برای اجرا

  3- ایجاد آرمان مشترک

  4- تخصیص منابع مناسب برای اجرا و بهبود عملکرد

  5- جایگزینی سیستم‌های جدید مدیریت

  6- برقراری نظام ارزشیابی عملکرد استراتژیک و نظام پرداخت مبتنی بر عملکرد

  2- روش‌شناسی تدوین برنامه استراتژیک شبکه تحقیقات سلامت روان

  مراحل شکل‌گیری مدل این برنامه عبارت است از:

  الف) تحلیل کاربران: ابتدا کاربران توسط دو گروه خبره فهرست شدند سپس با استفاده از معیا ر های نفوذ، دانش ، قدرت، علاقه، توان صرف بودجه و اعتبار و موقعیت، کاربران کلیدی فهرست شدند. در مرحله بعد نیازها، دیدگاه‌ها و نگرش‌های این کاربران کلیدی توسط اساتید خبره، تحلیل شد. که در مراحل بعدی از آن استفاده شد. در تعیین اهداف بایستی نیازهای کاربران کلیدی در نظر گرفته شده و برای رفع آن اقدام شود تا بتوان از حمایت‌های آنان بهره گرفت.

 

  ب) تحلیل محیط درونی و برونی سازمان ( Swot analysis ): تصویر برداری و تحلیل کلی از نقاط قوت و ضعف و فرصت‌ها و تهدیدهای موجود در مقوله سلامت روان و پژوهش سلامت روان در سطح ملی صورت گرفت در این تحلیل به سیا س ت‌های اعلام شده توسط اداره سلامت روان در خصوص پژوهش در این حوزه نیز توجه شد. لازم به ذکر است که پس از تحلیل Swot ، با استفاده از روش NGT ( Nominal group technique ) مهمترین چالش‌ها و موضوعات، استخراج و دسته‌بندی شد.

 

  3- چالش‌ها و موضوعات استراتژیک

  در این مرحله ابتدا با توجه به ارتباط عوامل مختلف، چالش‌ها و دغدغه‌ها دسته‌بندی شده و سپس از تقابل بین عوامل بیرونی و درونی موضوعات استراتژیک استخراج گردید.

  استراتژی‌ها در این بخش براساس عواملی که منجر به استخراج موضوع استراتژیک گردیده مشخص شده است بطور مثال اگر موضوعی از تقابل بین نقطه قوت و فرصت استخراج شده باشد SO ، اگر از تقابل نقطه ضعف و فرصت ایجاد شده باشد WO ، اگر از نقطه قوت و تهدید ایجاد شده باشد ST و اگر موضوع استخراج شده ناشی از شرایط بحران‌زا و مخاطره‌آمیز یعنی از تقابل بین نقطه ضعف و تهدید باشد، WT نامیده می‌شود. لذا سعی شده است که چالش‌ها به صورت عبارت‌های منسجم و گویا، بیان شود که هر فرد مطالعه‌کننده‌ای به سادگی در جریان موضوع و اهمیت آن قرار گیرد. پس از آن موضوعات استراتژیک توسط خبرگان امتیازدهی شده و اولویت‌بندی شدند.

 

  4- بیانیه رسالت و چشم‌انداز

  با توجه به این که بیانیه رسالت و چشم‌انداز در اساسنامه تشکیل شبکه تدوین شده بود در این بخش از همان استفاده شد.

 

  5- تدوین استراتژی‌ها و اهداف کلان و جهت‌گیری‌های شبکه

  با توجه به موقعیت استراتژیک و نظر اعضاء شبکه، استراتژی‌ها انتخاب و تدوین شدند. شیوه کار به این ترتیب بود که پس از Swot ، با تقابل نقاط قوت و ضعف و فرصت‌ها و تهدیدها و تعیین موضوعات استراتژیک و دسته‌بندی آنها استراتژی‌های کلان یا به بیان دیگر اهداف استراتژیک Strategic goals استخراج گردید. طبیعتاً می‌بایستی بین اهداف کلان و اهداف استراتژیک همخوانی و هماهنگی برقرار باشد به بیان دیگر با تحقق اهداف استراتژیک ، اهداف کلان پیش‌بین شده در اساسنامه محقق گردد. به عنوان مثال، هدف استراتژیک توسعه و گسترش نظام پژوهش ی مبتنی بر نیازهای جامعه، هدف کلان تولید دانش مبتنی بر نیازهای جامعه را محقق خواهد کرد. یا توسعه و استقرار حاکمیت تحقیقات، با مقوله توسعه سیاست‌گذاری مبتنی بر شواهد و اخلاق در پژوهش تحقق خواهد یافت. همچنین ظرفیت‌سازی، با توسعه سرمایه انسانی و استقرار نظام مدیریت فناوری اطلاعات و ارتباطات محقق می‌گردد . بنابر این هر هدف کلان توسط یک یا چند هدف استراتژیک تحقق پیدا می‌کند. بدیهی است این اهداف استراتژیک بایستی اختصاصی، زماندار، قابل اندازه‌گیری، قابل دستیابی باشند یا در حقیقت به اهداف عینی یا Objective تبدیل گردند تا بتوان آنها را عملیاتی کرد.

  6- پروژه‌ها

  با توجه به ساختار ماتریس شبکه، تصمیم بر این شد که به جای تدوین برنامه عملیاتی، هر کدام از اهداف عینی به عنوان یک پروژه در نظر گرفته شده و مراکز مختلف تحقیقات برای عملیاتی کردن آن پروژه با هم به مشارکت بپردازند.

 

  7- در نظر گرفتن سیاست‌های اداره سلامت روان وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی

  اهداف کلان نظام ارائه خدمات بهداشت روان کشور بر دو محور کاهش بار بیماری‌های روانی و ارتقاء سلامت روان جامعه قرار دارد.


  فصل دوم

 

  برنامه استرات ژ یک شبکه تحقیقات سلامت روان

  چشم انداز

  شبکه تحقیقات سلامت روان به منظور کمک به تولید دانش پیشرفته در عرصه سلامت روان، پاسخگویی به نیاز مردم، سیاستگذاران، مدیران و ارایه‌دهندگان خدمات سلامت روان کشور برای تأمین، حفظ و ارتقای کلیه جنبه‌های سلامت روان فردی، خانوادگی و اجتماعی تأسیس شده است و تلاش دارد از طریق ایجاد هماهنگی بین محققین و کاربران تحقیقات سلامت روان سهم بسزایی در ارتقای سلامت جامعه و توسعه پایدار کشور داشته باشد.

 

  بیانیه رسالت

  ظرفیت‌سازی مؤسسات تحقیقاتی مرتبط با سلامت روان و جهت‌دهی تحقیقات حوزه سلامت روان در راستای گسترش مرزهای دانش و ارتقاء سلامت روان جامعه.

 

  اهداف کلان

  1- ظرفیت‌سازی برای ارتقاء کمیت و کیفیت و ارتقاء روش‌های پژوهش

  2- سازما ن دهی و برنامه‌ریزی هدفمند پژوهش‌ها براساس اولویت‌ها و نیازهای ملی

  3- جلب مشارکت و جذب منابع مالی

  وظایف

  1- تولید دانش معتبر متناسب با نیازهای علمی و سیاستگذاری در کشور

  2- توانمندسازی پژوهشگران حاضر در مراکز پژوهش

  3- بهینه‌سازی سرمایه، منابع و ساختار شبکه تحقیقات سلامت روان

  ارزش‌ها

  1- کرامت انسانی 6- دانایی محوری

  2- عدالت اجتماعی 7- مسئولیت‌پذیری اجتماعی

  3- رعایت اصول و مبانی اخلاقی 8- رضایتمندی گیرندگان خدمت

  4- رعایت اصول و ارزش‌های فرهنگی و دینی 9- کار گروهی

  5- شایسته سالاری

 

  قلمرو

  حیطه فعالیت شبکه در سطح ملی، منطقه‌ای و بین‌المللی خواهد بود.

 

  کانون‌های توجه

  تمرکز بر پژوهش‌های کاربردی براساس اولویت‌های کشور

 

  ویژگی‌های ممتاز

  1- حضور تمامی مراکز تحقیقات مرتبط با سلامت روان در این شبکه

  2- توان علمی بالا

  3- توان سیاست‌گذاری علمی در حوزه پژوهش سلامت روان

  4- توان بالقوه برای جهت‌دهی اعتبارات و هدایت پژوهش‌ها

 

 

 

 

 

  گیرندگان خدمت

  1- سیاستگزاران و مدیران

  2- جامعه دانشگاهی علمی، منطقه‌ای و جهانی

  3- پژوهشگران مراکز تحقیقات

 

  چالش‌های عمده و موضوعات استراتژیک

  1- با توجه به عصر اطلاعات و دانش، رشد غیر قابل تصور در فناوری اطلاعاتی و ارتباطی و نیاز ضروری به انطباق با توسعه جهانی از یک سو و بهره ‌ گیری از امکانات سخت افزاری و نرم‌افزاری سیستم از سوی دیگر، بکارگیری فناوری اطلاعاتی و ارتباطی را در ساختار سیستم اجرائی، نظام آموزشی و تحقیقاتی بعنوان یکی از مسائل درآورده است به همین جهت این شبکه در صدد است که با بهره گیری از فرصت ‌ های موجود ملی و جهانی در بهینه‌سازی سیستم قدم ‌ های موثر و کارآمدی را بردارد .( Up to date Technology )

  2- یکی از مسائلی که در کشور بعنوان یک معضل اساسی و جدی مطرح است بحث هماهنگ‌سازی سیاست ‌ گذاری با شواهد و مستندات علمی است. هنوز نظام متفکری که اطلاعات و دانش مورد نیاز سیاستگذاری کشور را تامین کند از سازماندهی لازم برخوردار نیست. هنوز ارتباط مناسبی بین نظام دانشگاهی بعنوان تولید ‌ کننده دانش و نظام اجرائی برقرار نشده است و از طرف دیگر اعتماد لازم بین جامعه دانشگاهی برای بکارگیری دانش تولیدشده و نظام اجرائی، برای قابل اجرا بودن اندیشه دانشگاهی در محیط واقعی بوجود نیامده است. در همین راستا یکی از مشکلات اساسی عدم توانمندی لازم برای ترجمان دانش و کاربردی سازی آن در محیط ‌ های اجرا یی است. ( Research Utilization )

 

 

  3- یکی از دغدغه ‌ های اساسی این شبکه این است که نیروی انسانی تربیت شده در دانشگاه، یا کارآئی و اثربخشی لازم را نداشته و یا فرصت و انگیزه کافی را برای پژوهش ندارد. امروزه مدیریت منابع انسانی با مدیریت دانش به گونه‌ای گره خورده است که منابع انسانی را بعنوان سرمایه انسانی نام می‌برند. این موضوع سازمان‌ها بویژه سازمان ‌ های دولتی را با چالش‌های عمده مواجه ساخته است . ( Human Resource Management )

  4- یکی از مسائل عمده ای که مراکز تحقیقاتی در ساختار اجرائی خود با آن مواجه هستند نوسانات اقتصادی کشور و تعاملات در حال تغییر اقتصاد جهانی می‌باشد. این موضوع دولت ها و به تبع آن دانشگاه‌ها و م ر اکز تحقیقات را دائماً در معرض بحران ‌ های تأمین منابع مالی مناسب و متناسب با نیازهای خود قرارداده است و از طرف دیگر، اختلاف شدید درآمدی بین مشاغل آزاد با مشاغل علمی و تحقیقاتی، انگیزه اعضای هیات علمی و محققین را برای نهادینه ‌ سازی علم و تحقیقات از بین برده است. به همین منظور یکی از مهم ترین چالش ‌ های ذهنی مدیریت سیستم چگونگی مدیریت مالی اعم از تامین منابع مالی برای پروژه ‌ ها، نحوه مدیریت برآنها و ساز و کارهای خرید دانش و خدمات علمی، تخصصی و اجرائی از اندیشمندان و متفکران سیستم می‌باشد .( Fund and Finance )

  5- سنت ‌ گرائی در نظام آموزشی و تحقیقاتی و عدم بهره گیری از پتانسیل ‌ های موجود در جامعه و عدم محوریت پژوهش مبتنی بر نیاز های واقعی جامعه، پژوه ش‌ ها را غیرکاربردی کرده و از اثر انداخته است. بحث تامین منابع مالی، محدودیت منابع مالی دولتی و تلاش شدید محیط ‌ های آموزشی و تحقیقاتی برای جلب منابع مالی جدید از بخش غیر دولتی، پیوسته جذب منابع مالی جدید را بعنوان یکی از دغدغه‌های اصلی مدیران سیستم ‌ ها تبدیل نموده است. از سوی دیگر، وجود امکانات مناسب برای جلب مشتریان جدید از نظر جغرافیائی و نوع مشتریان از داخل و خارج، چگونگی مدیریت بر مشتریان جدید در عین نگهداری مشتریان قبلی یکی از موضوعاتی است که باید در تدوین استراتژیهای مورد توجه قرار گیرد. ( Customer Oriented Research )

  6- ضعف نگرش و یا عدم تمایل اعضای هی أ ت علمی دانشگاه در مدیریت و اجرای پروژه‌های تحقیقاتی مبتنی بر نیازهای جامعه و هم چنین عدم آموزش مفاهیم پیشگیرانه، پاسخگوئی به نیازهای جامعه را بعنوان یک چالش اساسی درآورده است .( Community Based Research )

  7- یکی از چالش ‌ های جدی مراکز تحقیقات سلامت روان عدم وجود یک بانک اطلاعاتی کامل از تمامی مطالعات انجام شده در حوزه سلامت روان است.

  8- چالش دیگر این حوزه، نگرش غلط سیاست ‌ گزاران و تصمیم ‌ گیران کشور در مورد بیماری ‌ های روانی است. به همین علت در زمان تقسیم منابع کشور به این گروه از بیماران کم ‌ توجهی می ‌ شود. تغییر نگرش سیاست ‌ گزاران یکی از سخت ‌ ترین کارهایی است که پیش روی محققین است تا با تولید شواهد کافی ، مدیران عرصه سلامت را برای احقاق حق این قشر مسلح کنند. ( Advocacy )

  9- عدم تعیین و اولویت بندی موضوعات پژوهشی حوزه سلامت روان بطور جدی باعث هدر رفتن منابع مالی و انسانی شده است. از مصادیق بارز آن دوباره کاری‌ها، انجام پژوهش ‌ های غیرضروری با اهداف شخصی و گاهی منفعت‌طلبانه است. ( Prioritization )

  10- سیاست ‌ گذاری که مبتنی بر شواهد محکم و معتبر نبوده و از یک سیر علمی و قانون ‌مند برخوردار نیست باعث بروز پدیده ی اعمال سلایق شخصی در امر پژوهش شده است.( Evidence Based Policy Making ) و وجود محور های پژوهشی ( Research Line )

  11- با توجه به اختلافات فرهنگی بین ایران و سایر کشور‌ها و نیز نوع نگاه ویژه مردم به موضوع بیماری های روانی، تحقیق در این حوزه را به شدت نیازمند به تدوین قواعد اخلاق در پژوهش با نگاه به مبانی دینی و آیینی ما می ‌ نماید.( Ethics in Research )

  12- ساختار حاکمیت ملی در حوزه تحقیقات سلامت روان با مشکل جدی و اساسی مواجه است، سیاست ‌ های پژوهشی کاملاً شفاف نیست یا اهرم ‌ های لازم برای اعمال سیاست ‌ ها وجود ندارد. کیفیت پژوهش ‌ ها بررسی نمی ‌ شود و چون اولویت‌های ملی مشخص نیست، پژوهش ‌ ها به سوی هدف خاصی هدایت نمی ‌ شوند، مقالات تولید شده در بسیاری موارد نه به نیاز کشور پاسخ می ‌ دهد و نه استانداردهای لازم برای چاپ شدن در مجلات معتبر را داراست. بنابراین در این حوزه یکی از چالش ‌ های اصلی موضوع ساختار حاکمیت ملی در عرصه پژوهش ‌ های سلامت روان است. ( Research Governance و Evaluation in Research و Research Administration )

  13- با توجه به محوریت دولت در اکثر قریب به اتفاق برنامه ‌ های ملی، اصولاً بخش خصوصی در کشور در همه عرصه ‌ ها ضعیف است. به طریق اولی در این حوزه نمی ‌ توان از این بخش انتظار حمایت داشت ولی با توجه به وجود صنایع بزرگ در کشور و شکل ‌ گیری مؤسسات تحقیقاتی خصوصی می ‌ توان از پتانسیل اجرایی آنان که از انگیزه و کارایی بالاتری نسبت به بخش دولتی برخوردار هستند بهره گرفت. ( Private Sector )

  14- تأمین اعتبارات لازم برای این بخش با جلب نظر کاربران و سیاست ‌ گذاران گره خورده است، تغییر نگرش آنان برابر با تأمین منابع مالی و حمایت ‌ های سیاسی و اجتماعی از برنامه‌ها و پژوهش ‌ های سلامت روان همراه خواهد بود .( Research Fund )

 

  استراتژی‌های کلان یا اهداف استراتژیک

  با توجه به تحلیل موقعیت استراتژیک و ارزیابی عوامل درونی و بیرونی، شبکه سلامت روان در یک وضعیت بینابینی ( transitional ) قرار داشته، لذا شبکه تقویت زیر ساخت‌ها و تقویت حاکمیت در پژوهش‌های ملی را به عنوان استراتژی‌های کلان خود پذیرفت.

  اهداف کلان ( G ) توسط یک یا چند هدف استراتژیک ( S ) از طریق عینی کردن آنها ( O ) محقق خواهد شد. بنابر این هدف عینی شماره 1 از هدف استراتژیک شماره 1 و از هدف کلان شماره 1 به صورت G 1 S 1 O 1 نوشته می‌شود. برای نوشتن برنامه عملیاتی ( A ) هر هدف عملیاتی به صورت G 1 S 1 O 1 A 1 نوشته خواهد شد.

  

  G 1 : ظرفیت‌سازی برای ارتقاء کمیت و کیفیت پژوهش ها در شبکه و ارتقاء روش‌های پژوهش

  

  G1S1 : استقرار نظام مدیریت پژوهش ( Research Administration )

  G 1 S 1 O 1 : بازنگری و ارتقاء نظام مدیریت پژوهشی در شبکه تحقیقات سلامت روان

  G 1 S 2 : توسعه سرمایه‌ انسانی

  G1S2O1 : تقویت توانمندی های عمومی پژوهشگران

  G1S2O2 : : آموزش و توانمند کردن مراکز با هدف تخصصی کردن هر کدام از مراکز به منظور رفع نیاز های پژوهشی سلامت روان کشور

  G 1 S 3 :به روز رسانی و ارتقاء مدیریت فناوری اطلاعات و ارتباطات ( ICT )

  G 1 S 3 O 1 : دسترسی به منابع اطلاعاتی و علمی روز کشور

  G1S3O2 : راه اندازی سامانه اطلاع رسانی پژوهش الکترونیک

  G 1 S 4 : جلب هم‌اندیشی وهمکاری جوامع علمی و تحقیقاتی معتبر ملی و منطقه‌ای و جهانی

  G 1 S 4 O 1 : برقراری ارتباط با مراکز پژوهش سلامت روان در کشور

  G1S4O2 : برقراری ارتباط با مراکز پژوهش سلامت روان در منطقه EMRO

  G1S4O3 : برقراری ارتباط با مراکز پژوهش سلامت روان در کشورهای اسلامی

  G 1 S 5 : بازنگری و ارتقاء نظام ارتقاء کیفیت پژوهش‌ها

  G 1 S 5 O 1 : بازنگری و ارتقاء سیستم کنترل کیفی پژوهش‌ها و ارزشیابی آن

  G1S6 : گسترش شبکه تحقیقات سلامت روان

  G1S6O1 : افزایش تعداد اعضاء شبکه تحقیقات سلامت روان

 

  

  G2 : سازماندهی و برنامه‌ریزی هدفمند پژوهش‌ها براساس اولویت‌ها و نیازهای ملی

  G2S1 : اولویت‌بندی پژوهش و تهیه پازل پژوهش در حوزه سلامت روان

  G2S1O1 : به روزرسانی الویت‌های پژوهش و پازل پژوهش در حوزه سلامت روان

  G 2 S 5 : توسعه هماهنگی‌های درون و برون بخشی

  G 2 S 5 O 1 : افزایش جلب مشارکت کاربران در جهت تعیین اولویت‌های ملی

  G 2 S 5 O 2 : برقراری نظام اطلاع رسانی

  G2S5O3 : ارتقاء همکاری‌های بین مراکز تحت پوشش شبکه

  G2S2 : افزایش تعداد پژوهش های مرتبط با سلامت روان با استفاده از توانمندی‌های موجود در شبکه تحقیقات سلامت روان

  G2S2O1 : هدایت طرح‌های پژوهشی شبکه بر اساس توانمندی‌های مراکز عضو

  G2S3O2 : هدایت پایان نامه های مقطع کارشناسی ارشد و دکترا در راستای اولویت‌های پژوهشی شبکه تحقیقات سلامت روان

 

  G 2 S 3 : توسعه و گسترش نظام پژوهش مبتنی بر نیازهای جامعه ( Community Based Research )

  G 2 S 3 O 1 :استخراج نیاز های پژوهشی مورد نیاز برای رفع مشکلات جامعه مرتبط با سلامت روان

  G2S3O2 : افزایش پروژه های مبتنی بر نیاز های جامعه

 

  G 2 S 4 : : توسعه سیاست‌گذاری مبتنی بر شواهد در حوزه پژوهش های سلامت روان

  G2 S4O1 : طراحی و تدوین پروتوکول های سیاستگذاری مبتنی بر شواهد در حوزه سلامت روان

  G2 S4O2 :توسعه مطالعات سنتتیک در کنار مطالعات اپیدمیولوژیک (مانند مرور نظام مند متون،متا آنالیز وارزیابی فناوری سلامت )

 

  G 3 : جلب مشارکت و جذب منابع مالی

  G 3 S 1 : توسعه مدیریت منابع مالی

  G 3 S 1 O 1 : افزایش و تمرکز اعتبارات دولتی مربوط به پژوهش‌های سلامت روان در دبیرخانه شبکه

  G 3 S 1 O 2 : جلب مشارکت بخش خصوصی و شرکت‌ها در تأمین هزینه‌های پژوهش

 

    برنامه عملیاتی شبکه تحقیقات سلامت روان اردیبهشت 88

 

  اهداف کلان ( G )

 

  1. ظرفیت‌سازی برای ارتقاء کمیت و کیفیت پژوهش ها در شبکه و ارتقاء روش‌های پژوهش

  2.سازما ن دهی و برنامه‌ریزی هدفمند پژوهش‌ها براساس اولویت‌ها و نیازهای ملی

  3.جلب مشارکت و جذب منابع مالی

 

  اهداف استراتژیک و اهداف عینی مرتبط

  G 1 : ظرفیت‌سازی برای ارتقاء کمیت و کیفیت پژوهش ها در شبکه و ارتقاء روش‌های پژوهش

 

  G1S1 : ارتقاء نظام مدیریت پژوهش ( Research Administration )

  G 1 S 1 O 1 : بازنگری و ارتقاء نظام مدیریت پژوهشی در شبکه تحقیقات سلامت روان )

 

  کد

  عنوان هدف عینی

  سنجه و روش سنجش

  وضعیت پایه

  وضعیت مقصد

  زمان تحقق هدف

  مدیر اجرایی

  مسئول نظارت و ارزشیابی

  G 1 S 1 O 1

  بازنگری و ارتقاء نظام مدیریت پژوهشی در شبکه تحقیقات سلامت روان

  نظام مدیریت پژوهشی تدوین شده

  در حال حاضر تدوین نشده است

  نظام مدیریت پژوهشی تدوین شده

 

 

 

 

 

  کد پروژه: G 1 S 1 O 1 P 1 : بازنگری و ارتقاء نظام مدیریت پژوهشی در شبکه تحقیقات سلامت روان )

 

  عنوان فعالیت

  مجری

  زمان اجرا

  مکان اجرا

  اعتبار هزارریال

  تدوین مبانی و چارچوب نظری و ضرورت پرداختن به موضوع مدیریت پژوهشی در شبکه تحقیقات سلامت روان

  

  

  

  

  بازنگری و اصلاح مینی پروپوزال برای هر پروژه با تعیین TOR و میزان اعتبار تخصیص داده شده برای آن

  

  

  

  

  مدیریت پژوهش

  

  

  

  

  تدوین نمودار جریان (گردش کار مراحل تصویب تا اجرای پروژه ها)

  

  

  

  

 

  G 1 S 2 : توسعه سرمایه‌ انسانی

  G1S2O1 : تقویت توانمندی های عمومی پژوهشگران

  G1S2O2 : آموزش و توانمند کردن مراکز با هدف تخصصی کردن هر کدام از مراکز به منظور رفع نیاز های پژوهشی سلامت روان کشور

 

  کد

  عنوان هدف عینی

  سنجه و روش سنجش

  وضعیت پایه

  وضعیت مقصد

  زمان تحقق هدف

  مدیر اجرایی

  مسئول نظارت و ارزشیابی

  G1S2O1

  تقویت توانمندی‌های عمومی پژوهشگران

 

 

 

 

 

 

  G1S2O2

  آموزش و توانمند کردن مراکز با هدف تخصصی کردن هر کدام از مراکز به منظور رفع نیازهای پژوهشی سلامت روان کشور

 

 

 

 

 

 

  کد پروژه : p1 G 1 S 2 O 1 عنوان پروژه: تقویت توانمندی های عمومی پژوهشگران

 

  عنوان فعالیت

  مجری

  زمان اجرا

  مکان اجرا

  اعتبار هزارریال

  شناسائی و ارزیابی نیروی انسانی و محققین مراکز عضو و نیازهای آموزشی این مراکز

  

  

  

  

  تصمیم گیری درباره زمینه هایی که هر یک از مراکز به صورت بالقوه می توانند در آن تبدیل به یک قطب بشوند

  

  

  

  

  برگزاری کارگاه‌های پژوهشی در حوزه سلامت روان (الکترونیک حضوری)

  

  

  

  

  برگزاری کارگاه آموزشی با هدف ارتقاء توانمندی کارکنان اداری مراکز تحقیقات و شبکه تحقیقات سلامت روان ( Research Worker Training )

  

  

  

  

 

  کد پروژه : G1S2O2P1 : آموزش و توانمند کردن مراکز با هدف تخصصی کردن هر کدام از مراکز به منظور رفع نیاز های پژوهشی سلامت روان کشور

  

  عنوان فعالیت

  مجری

  زمان اجرا

  مکان اجرا

  اعتبار هزارریال

  بررسی توانایی ها ی ویژه مراکز در پژوهش های خاص

  

  

  

  

  تشکیل گروه‌های تخصصی از مراکز (مانند گروه تخصصی: اعتیاد، خودکشی....)

  

  

  

  

 

 

 

 

 

  G 1 S 3 : به روز رسانی و ارتقاء مدیریت فناوری اطلاعات و ارتباطات ( ICT )

  G 1 S 3 O 1 : دسترسی به منابع اطلاعاتی و علمی روز کشور

  G1S3O2 : راه اندازی سامانه مدیریت پژوهشی الکترونیک ( ERA )

 

 

  کد

  عنوان هدف عینی

  سنجه و روش سنجش

  وضعیت پایه

  وضعیت مقصد

  زمان تحقق هدف

  مدیر اجرایی

  مسئول نظارت و ارزشیابی

  G 1 S 3 O 1

  دسترسی به منابع اطلاعاتی و علمی روز کشور

  تعداد پژوهشگرانی که به این بانک دسترسی دارند

  

  

  

  

  

  G1S3O2

  راه اندازی سامانه مدیریت پژوهشی الکترونیک

  سامانه الکترونیکی راه اندازی شده مدیریت پژوهشی

  

  

  

  

  

 

 

  کد پروژه : G 1 S 3 O 1 p 1 عنوان پروژه : دسترسی به منابع اطلاعاتی و علمی روز کشور مانند (بانک ابزار های روانشناختی) 

 

  عنوان فعالیت

  مجری

  زمان اجرا

  مکان اجرا

  اعتبار هزارریال

  تهیه بانک اطلاعات و آرشیو الکترونیک مجلات روانپژشکی و روانشناسی کشور

  

  

  

  

  ارتقاء بانک ابزارهای روانشناختی

  

  

  

  

  خریداری و اشتراک سالیانه Psych info

  

  

  

  

 

 

 

  کد پروژه : G 1 S 3 O 2 p1 عنوان پروژه : راه اندازی سامانه اطلاع رسانی پژوهشی الکترونیک

 

  عنوان فعالیت

  مجری

  زمان اجرا

  مکان اجرا

  اعتبار هزارریال

  به روز رسانی وب سایت شبکه

  

  

  

  

  اعلان گرانت های تحقیقاتی بر روی وب

  

  

  

  

  معرفی مراکز و توانایی آنان و پژوهشگران مراکز تحت پوشش شبکه

  

  

  

  

  برقرای سیستم دریافت پروپوزال ها و انجام مراحل تصویب با استفاده از وب

  

  

  

  

  

  

  G 1 S 4 : جلب هم‌اندیشی وهمکاری جوامع علمی و تحقیقاتی معتبر ملی و منطقه‌ای و جهانی

  G 1 S 4 O 1 : برقراری ارتباط با مراکز پژوهش سلامت روان درکشور

  G 1 S 4 O 2 : برقراری ارتباط با مراکز پژوهش سلامت روان در منطقه EMRO

  G1S4O3 : برقراری ارتباط با مراکز پژوهش سلامت روان در کشورهای اسلامی

 

  کد

  عنوان هدف عینی

  سنجه و روش سنجش

  وضعیت پایه

  وضعیت مقصد

  زمان تحقق هدف

  مدیر اجرایی

  مسئول نظارت و ارزشیابی

  G 1 S 4 O 1

  برقراری ارتباط با مراکز پژوهش سلامت روان درکشور

 

 

 

 

 

 

  G 1 S 4 O 2

  برقراری ارتباط با مراکز پژوهش سلامت روان در منطقه EMRO

 

 

 

 

 

 

  G1S4O3

  برقراری ارتباط با مراکز پژوهش‌های سلامت روان کشورهای اسلامی

 

 

 

 

 

 

 

 

  کد پروژه : G 1 S 4 O 1 P1 عنوان پروژه : برقراری ارتباط با مراکز پژوهش سلامت روان درکشور

 

  عنوان فعالیت

  مجری

  زمان اجرا

  مکان اجرا

  اعتبار هزارریال

  شناسایی مراکز پژوهش سلامت روان کشور

  

  

  

  

  برقراری ارتباط با سایر مراکز پژوهشی سلامت روان در کشور

  

  

  

  

  عقد تفاهم نامه با سایر مراکز

  

  

  

  

 

  کد پروژه : G 1 S 4 O2 P1 عنوان پروژه : برقراری ارتباط با مراکز پژوهش سلامت روان در منطقه EMRO

  عنوان فعالیت

  مجری

  زمان اجرا

  مکان اجرا

  اعتبار هزارریال

  شناسائی مراکز تحقیقاتی سلامت روان در منطقه EMRO

  

  

  

  

  شناسائی انجمن های علمی مرتبط در منطقه

  

  

  

  

  برقراری ارتباط با مراکز تحقیقاتی و انجمن های علمی مرتبط با سلامت روان در منطقه

  

  

  

  

  

  

  کد پروژه : G 1 S 4 O3 P1 عنوان پروژه : برقراری ارتباط با مراکز پژوهش سلامت روان در کشورهای اسلامی

  عنوان فعالیت

  مجری

  زمان اجرا

  مکان اجرا

  اعتبار هزارریال

  شناسائی مراکز تحقیقاتی سلامت روان در کشورهای اسلامی

  

  

  

  

  شناسائی انجمن های علمی مرتبط در کشورهای اسلامی

  

  

  

  

  برقراری ارتباط با مراکز تحقیقاتی و انجمن های علمی مرتبط با سلامت روان در کشورهای اسلامی

  

  

  

  

  G1S5 : بازنگری و ارتقاء نظام ارتقاء کیفیت پژوهش‌ها

  G 1 S 5 O 1 : بازنگری و ارتقاء سیستم کنترل کیفی پژوهش‌ها و ارزشیابی آن

 

  کد

  عنوان هدف عینی

  سنجه و روش سنجش

  وضعیت پایه

  وضعیت مقصد

  زمان تحقق هدف

  مدیر اجرایی

  مسئول نظارت و ارزشیابی

  G 1 S 5 O 1

  بازنگری و ارتقاء سیستم کنترل کیفی پژوهش‌ها و ارزشیابی آن

 

 

 

 

 

 

 

  کد پروژه : G 1 S 5 O 1P1 عنوان پروژه : برقراری سیستم کنترل کیفی پژوهش‌ها و ارزشیابی آن

  عنوان فعالیت

  مجری

  زمان اجرا

  مکان اجرا

  اعتبار هزارریال

  تبدیل آئین نامه‌های نظارت بر پژوهش های انجام شده در شبکه به فرم‌های ارزیابی

  

  

  

  

 

 

  G1S6 : گسترش شبکه تحقیقات سلامت روان

  G1S6O1 : افزایش تعداد اعضاء شبکه تحقیقات سلامت روان

 

  کد

  عنوان هدف عینی

  سنجه و روش سنجش

  وضعیت پایه

  وضعیت مقصد

  زمان تحقق هدف

  مدیر اجرایی

  مسئول نظارت و ارزشیابی

  G1S6O1

  افزایش تعداد اعضاء شبکه تحقیقات سلامت روان

 

 

 

 

 

 

 

 

  کد پروژه : G1S6O1p1 : افزایش تعداد اعضاء شبکه تحقیقات سلامت روان

 

  عنوان فعالیت

  مجری

  زمان اجرا

  مکان اجرا

  اعتبار هزارریال

  بررسی درخواست عضویت مراکز پژوهشی مرتبط، انجمن‌های علمیو NGO ها

  

  

  

  

  شناسایی مراکز مرتبط، فعال و تأثیر گذار در حوزه سلامت روان جهت عضویت در شبکه

  

  

  

  

 

  

  G2 : سازماندهی و برنامه‌ریزی هدفمند پژوهش‌ها براساس اولویت‌ها و نیازهای ملی

  

  G2S1 : اولویت‌بندی پژوهشی و تهیه پازل پژوهشی در حوزه سلامت روان

  G2S1O1 : به روز رسانی اولویت‌بندی پژوهشی و پازل پژوهشی در حوزه سلامت روان

  هدف راهبردی G2S1

  کد

  عنوان هدف عینی

  سنجه و روش سنجش

  وضعیت پایه

  وضعیت مقصد

  زمان تحقق هدف

  مدیر اجرایی

  مسئول نظارت و ارزشیابی

  G2S1O1

  اولویت‌بندی پژوهشی و تهیه پازل پژوهشی در حوزه سلامت روان

  ماتریس دکتر رحیمی

 

 

 

 

 

 

 

 

  کد پروژه : G2S1O1p1 : به روز رسانی اولویت‌بندی پژوهشی و پازل پژوهشی در حوزه سلامت روان

 

  عنوان فعالیت

  مجری

  زمان اجرا

  مکان اجرا

  اعتبار هزارریال

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

 

  G2S2 : افزایش تعداد پژوهش های مرتبط با سلامت روان با استفاده از توانمندی‌های موجود در شبکه تحقیقات سلامت روان

  G2S2O1 : هدایت طرح‌های پژوهشی شبکه بر اساس توانمندی‌های مراکز عضو

  G2S2O2 : هدایت پایان نامه های مقطع کارشناسی ارشد و دکترا در راستای اولویت های پژوهشی شبکه تحقیقات سلامت روان

  کد

  عنوان هدف عینی

  سنجه و روش سنجش

  وضعیت پایه

  وضعیت مقصد

  زمان تحقق هدف

  مدیر اجرایی

  مسئول نظارت و ارزشیابی

  G2S2O1

  هدایت طرح‌های پژوهشی شبکه بر اساس توانمندی‌های مراکز عضو

 

 

 

 

 

 

  G2S2O2

  هدایت پایان نامه های مقطع کارشناسی ارشد و دکترا در راستای اولویت های پژوهشی شبکه تحقیقات سلامت روان

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  کد پروژه : G2S2O1p1 : هدایت طرح‌های پژوهشی شبکه بر اساس توانمندی‌های مراکز عضو

 

  عنوان فعالیت

  مجری

  زمان اجرا

  مکان اجرا

  اعتبار هزارریال

  ارسال فهرست اولویت‌های پژوهشی شبکه به مراکز

  

  

  

  

  اطلاع رسانی در مورد توانمندی‌های مراکز عضو به کلیه اعضاء

  

  

  

  

  به کارگیری مراکز مختلف در طرح‌های ملی شبکه

  

  

  

  

 

 

  کد پروژه : G2S2O2p1 : هدایت پایان نامه های مقطع کارشناسی ارشد و دکترا در راستای اولویت های پژوهشی شبکه تحقیقات سلامت روان

  

  عنوان فعالیت

  مجری

  زمان اجرا

  مکان اجرا

  اعتبار هزارریال

  تهیه و ارسال فهرست موضوعات پژوهشی اولویت دار برای دانشکده ها و مراکز تحقیقات مرتبط

  

  

  

  

  تهیه پوستر هایی حاوی اولویت های پژوهشی شبکه و نصب در تابلو های اعلانات دانشکده ها و دانشگاه های مرتبط با شبکه

  

  

  

  

  تدوین آیین نامه سازوکار برقراری تسهیلات لازم برای عقد قرار داد پژوهشی با دانشجویان

  

  

  

  

 

 

 

 

  G2S3 : توسعه و گسترش نظام پژوهش مبتنی بر نیازهای جامعه ( Community Based Research )

  G 2 S 3 O 1 :استخراج نیاز های پژوهشی مورد نیاز برای رفع مشکلات جامعه مرتبط با سلامت روان( از طریق برگزاری جلسه با نمایندگان مردم مثل سازمان های مردم نهاد ،شورای شهر و یا قوه قضائیه ،نیروی انتظامی و سیستم های اجرایی مثل شهرداری ها ،فرمانداری ها و استانداری ها و ...)

  G2S3O2 : افزایش پروژه های مبتنی بر نیاز های جامعه

 

  کد

  عنوان هدف عینی

  سنجه و روش سنجش

  وضعیت پایه

  وضعیت مقصد

  زمان تحقق هدف

  مدیر اجرایی

  مسئول نظارت و ارزشیابی

  G 2 S 3 O 1

  استخراج نیاز های پژوهشی مورد نیاز برای رفع مشکلات جامعه مرتبط با سلامت روان

  موضوعات پژوهشی اعلام شده از طریق نشست با نمایندگان سازمان های مردم نهاد ،شورای شهر و یا قوه قضائیه ،نیروی انتظامی و سیستم های اجرایی مثل شهرداری ها ،فرمانداری ها و استانداری ها

 

 

 

 

 

  G2S3O2

  افزایش پروژه های مبتنی بر نیاز های جامعه

  تعداد پروژه های مبتنی بر نیاز جامعه

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  کد پروژه : G2S3O1P1 : استخراج نیاز های پژوهشی مورد نیاز برای رفع مشکلات جامعه مرتبط با سلامت روان

 

  عنوان فعالیت

  مجری

  زمان اجرا

  مکان اجرا

  اعتبار هزارریال

  تعیین کمیته راهبری پروژه

  

  

  

  

  تعیین سازمان ها و موسسساتی که بایستی از نمایندگان آنها برای کسب نظر دعوت کرد.

  

  

  

  

  تهیه فرم های لازم برای نظر سنجی و درج اولویت های پژوهشی مورد نظر شرکت کنندگان و امضاء تفاهم نامه برای انجام پژوهش توسط شبکه

  

  

  

  

  جمع بندی نظرات شرکت کنندگان

  

  

  

  

  امضاء تفاهم نامه و دریافت سفارش پژوهش از نمایندگان شرکت کنندگان

  

  

  

  

 

 

  کد پروژه G2S3O2P1 : افزایش پروژه های مبتنی بر نیاز های جامعه

 

  عنوان فعالیت

  مجری

  زمان اجرا

  مکان اجرا

  اعتبار هزارریال

  تعیین حداقل سه پروژه مبتنی بر نیاز جامعه با حضور نمایندگان سازمانهای غیر دولتی و دولتی ذیربط

  

  

  

  

  طراحی پژوهش

  

  

  

  

  تصویب در شورای پژوهشی

  

  

  

  

  اجرای پروژه

  

  

  

  

 

 

 

 

  G 2 S 4 : : توسعه سیاست‌گذاری مبتنی بر شواهد در حوزه پژوهش های سلامت روان

  G2 S4O1 : طراحی و تدوین پروتوکول های سیاستگذاری مبتنی بر شواهد در حوزه سلامت روان

  G2 S4O2 :توسعه مطالعات سنتتیک در کنار مطالعات اپیدمیولوژیک (مانند مرور نظام مند متون،متا آنالیز وارزیابی فناوری سلامت )

 

 

  کد

  عنوان هدف عینی

  سنجه و روش سنجش

  وضعیت پایه

  وضعیت مقصد

  زمان تحقق هدف

  مدیر اجرایی

  مسئول نظارت و ارزشیابی

  G2 S4O1

  طراحی و تدوین پروتوکول های سیاستگذاری مبتنی بر شواهد در حوزه سلامت روان

 

  پروتوکول های تدوین شده

 

 

 

 

 

  G2 S4O2

  توسعه مطالعات سنتتیک در کنار مطالعات اپیدمیولوژیک (مانند مرور نظام مند متون ،ارزیابی فناوری سلامت ،متا آنالیز )

  کارگاه های برگزار شده در مورد مطالعات سنتتیک

 

 

 

 

 

 

 

 

  کد پروژه : G 2 S 4 O 1P1 عنوان پروژه: طراحی و تدوین پروتوکول های سیاستگذاری مبتنی بر شواهد در حوزه سلامت روان

 

  عنوان فعالیت

  مجری

  زمان اجرا

  مکان اجرا

  اعتبار هزارریال

  تدوین متدولوژی طراحی پروتوکول ها

  

  

  

  

  تدوین پروتوکول ها

  

  

  

  

  اخذ سفارش از اداره سلامت روان برای تدوین سیاست های ملی سلامت روان

  

  

  

  

  کدپروژه : G 2 S 4 O 2P1 عنوان پروژه: توسعه مطالعات سنتتیک در کنار مطالعات اپیدمیولوژیک (مانند مرور نظام مند متون ،ارزیابی فناوری سلامت ،متا آنالیز )

 

  عنوان فعالیت

  مجری

  زمان اجرا

  مکان اجرا

  اعتبار هزارریال

  برگزاری کارگاه آموزشی با موضوع مطالعات سنتتیک شامل مرور نظام مند متون ،ارزیابی فناوری سلامت ،متا آنالیز

  

  

  

  

  اخذ سفارش انجام پروژه های ارزیابی فناوری سلامت در برنامه های سلامت روان (مثل برنامه های جدید ایجاد کلینیک های ترک اعتیاد ،کلینیک های متادون ،تداوم همکاری با گروه های NA و ...

  

  

  

  

 

  G2S5 : توسعه هماهنگی‌های درون و برون بخشی

  G 2 S 5 O 1 : افزایش جلب مشارکت کاربران در راستای اولویت‌های ملی

  G 2 S 5 O 2 :برقراری نظام اطلاع رسانی

  G2S5O3 : ارتقاء همکاری‌های بین مراکز تحت پوشش شبکه

 

  کد

  عنوان هدف عینی

  سنجه و روش سنجش

  وضعیت پایه

  وضعیت مقصد

  زمان تحقق هدف

  مدیر اجرایی

  مسئول نظارت و ارزشیابی

  G 2 S 5 O 1

  افزایش جلب مشارکت کاربران در راستای اولویت‌های ملی

 

 

 

 

 

 

 

  G 2 S 5 O 2

  برقراری نظام اطلاع رسانی

 

 

 

 

 

 

  G2S5O3

  ارتقاء همکاری‌های بین مراکز تحت پوشش شبکه

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  کد پروژه : G 2 S 5 O 1P1 عنوان پروژه : افزایش جلب مشارکت کاربران در جهت تعیین اولویت‌های ملی

  عنوان فعالیت

  مجری

  زمان اجرا

  مکان اجرا

  اعتبار هزارریال

  برقراری ارتباط با کاربران بالقوه طرح‌های پژوهشی شبکه تحقیقات سلامت روان

 

 

 

 

  شناسائی اولویت های پژوهشی سازمانهای مختلف دولتی و غیر دولتی و سازمان های مردم نهاد به نمایندگی از طرف جامعه

 

 

 

 

  کد پروژه : P1 G 2 S 5 O 2 عنوان پروژه : برقراری نظام اطلاع رسانی

 

  عنوان فعالیت

  مجری

  زمان اجرا

  مکان اجرا

  اعتبار هزارریال

  تهیه و بروز رسانی فهرست فعالیت‌های مراکز عضو

  

  

  

  

  اطلاع رسانی گزارش عملکرد شبکه به کلیه مراکز عضو و ذینفع

  

  

  

  

  کد پروژه G2S5PO3P1 : ارتقاء همکاری‌های بین مراکز تحت پوشش شبکه 

  

  عنوان فعالیت

  مجری

  زمان اجرا

  مکان اجرا

  اعتبار هزارریال

  راه اندازی سیستم ویدئو کنفرانس برای برقراری ارتباط بین مراکز

  

  

  

  

  اصلاح آئین نامه‌های طرح‌های چند مرکزی در راستای تحکیم و تشویق مراکز برای انجام طرح‌های چند مرکزی

  

  

  

  

  

  

  G3 : جلب مشارکت و جذب منابع مالی

  G 3 S 1 : توسعه مدیریت منابع مالی

  G 3 S 1 O 1 : افزایش و تمرکز اعتبارات دولتی مربوط به پژوهش‌های سلامت روان در دبیرخانه شبکه

  G 3 S 1 O 2 : جلب مشارکت بخش خصوصی و شرکت‌ها در تأمین هزینه‌های پژوهش

 

  کد

  عنوان هدف عینی

  سنجه و روش سنجش

  وضعیت پایه

  وضعیت مقصد

  زمان تحقق هدف

  مدیر اجرایی

  مسئول نظارت و ارزشیابی

  G 3 S 1 O 1

  افزایش و تمرکز اعتبارات دولتی مربوط به پژوهش‌های سلامت روان در دبیرخانه شبکه

 

 

 

 

 

 

  G 3 S 1 O 2

  مشارکت بخش خصوصی و شرکت‌ها در تأمین هزینه‌های پژوهش

 

 

 

 

 

 

  کد پروژه : p1 G 3 S 1 O 1 عنوان پروژه : افزایش و تمرکز اعتبارات دولتی مربوط به پژوهش‌های سلامت روان در دبیرخانه شبکه

 

  عنوان فعالیت

  مجری

  زمان اجرا

  مکان اجرا

  اعتبار هزارریال

  ادامه جلب همکاری اداره سلامت روان و نیز معاونت پژوهشی وزارت بهداشت مبنی بر تخصیص اعتبارات پژوهش های سلامت روان از طریق دبیرخانه شبکه

  

  

  

  

  ادامه شناسایی تمامی سازمانهایی که بودجه پژوهشی در اختیار دارند مانند شهرداری ها ،سازمان صداو سیما ،سازمان ملی جوانان ،نیروی انتظامی

  

  

  

  

  عقد قرارداد با مراکز فوق و برگزاری نشست با حوزه های پژوهشی سازمان های فوق به منظور جلب مشارکت آنان برای انجام پژوهش های مورد نیاز آنان

  

  

  

  

  تولید بوشور هایی حاوی توانایی شبکه برای انجام مطالعات مختلف سلامت روان (بازار یابی ) و ارسال به سازمانهای شناسایی شده

  

  

  

  

 

 

  کد پروژه : G3S1O2P1 عنوان پروژه : مشارکت بخش خصوصی و شرکت‌ها در تأمین هزینه‌های پژوهش

 

  عنوان فعالیت

  مجری

  زمان اجرا

  مکان اجرا

  اعتبار هزارریال

  برگزاری نشست های مشترک با صنایع و سازمان های خصوصی و دریافت سفارش برای انجام پژوهش در آن سازمان ها

  

  

  

  

  اطلاع رسانی فعالیت‌های شبکه به مراکز خصوصی

  

  

  

  

 

 

دفعات مشاهده: 25504 بار   |   دفعات چاپ: 2357 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 62 بار   |   0 نظر
::
شبکه تحقیقات سلامت روان Mental Health Research Network
Persian site map - کاشت مودامنه English site map - Created in 0.11 seconds with 40 queries by YEKTAWEB 4256